Canarische Eilanden

Beijk onze uitgebreide Online Reisgidsen over de Canarische Eilanden:

 

Klimaat Canarische Eilanden

Klimaat Canarische EilandenDe Canarische Eilanden liggen een stuk dichter bij de evenaar dan Nederland, en liggen zelfs zo'n 1250 kilometer ten zuiden van Zuid Spanje. Het is dan ook logisch dat de Canarische Eilanden een warmer klimaat hebben.

 

Wat is het eerste wat u wilt weten als u op vakantie gaat? Voor de meesten van u zal dit het weer zijn, want laten we eerlijk zijn dat wanneer de zon schijnt de dag niet meer stuk kan.

Het klimaat op de Canarische Eilanden

Niet alle Canarische Eilanden hebben hetzelfde klimaat. Sommige eilanden, waaronder Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro, hebben hoge bergen waardoor er aanzienlijke temperatuursverschillen zijn tussen het noordelijk- en het zuidelijk deel van het eiland. Lanzarote en Fuerteventura zijn vlakker, waardoor er nagenoeg geen temperatuursverschillen optreden, maar het er vaker waait doordat de wind vanuit zee niet wordt tegengehouden door hoge bergen.

Regen op de Canarische Eilanden

Op de eilanden met bergen, zoals Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma en El Hierro regent het vooral in de wintermaanden regelmatig (aan de noordzijde) en in die periode zijn ze dan ook behoorlijk groen. De relatief vlakke eilanden zoals Lanzarote en Fuerteventura zijn warmer en droger, omdat de met regen gevulde wolken niet aan de bergen blijven hangen.

 

 

Warme wind Canarische eilanden - CalimaWarme wind op de Canarische Eilanden

Bij het klimaat op de Canarische Eilanden hoort soms ook een Sirocco of ook wel Calima genoemd. Een vaak warme wind die het zand vanuit de Sahara woestijn in Marokko naar de eilanden blaast. Vindt een Calima in de winter plaats dan valt het wel mee, maar in de zomer kan het gepaard gaan met een onaangemaam aanvoelende temperatuur van 40 graden, een luchtvochtigheid van maar 7% en een harde, warme föhnwind met zand er in. Vaak houdt dit dan een paar dagen aan.

Satellietfoto Calima Canarische Eilanden

Aantal uren zon en licht per dag

Doordat de Canarische eilanden dichter bij de evenaar liggen is het er in de zomer 's avonds vroeger donker dan in Nederland of België, ook wordt het 's morgens later licht. Daarentegen zijn de dagen in de wintermaanden langer dan in Nederland of België. Op de langste dag (half juni) is het ongeveer van 7.00 uur tot 21.30 uur licht. Op de kortste dag (half december) is het ongeveer van 8.00 uur tot 18.00 uur licht. Doordat de avond dus altijd vroeger invalt dan wij gewend zijn, koelt het ook meer af. Houd er bij het inpakken van uw koffer rekening mee dat u wat warms hebt om 's avonds om te slaan.

Vakantie aanbieders

Canarische Eilanden vakantie - Jiba

 

Canarische Eilanden vakantie - Sunweb

 

Canarische Eilanden - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Canarische Eilanden - World Ticket Center

 

Canarische Eilanden - Lopesan

 

Canarische Eilanden - Barcelo

 

Canarische Eilanden - Iberostar

 

Canarische Eilanden auto huren - HolidayCars

Cruise Canarische Eilanden - CruiseTravel