Canarische Eilanden

Beijk onze uitgebreide Online Reisgidsen over de Canarische Eilanden:

 

Mooiste Canarische Eiland

Mooiste Canarische EilandHet mooiste Canarische Eiland? Welk van de zeven eilanden is het mooiste?

 

 

 

 

Laten we beginnen met het feit dat veel bezoekers van de Canarische Eilanden eigenlijk helemaal geen idee hebben dat deze eilanden zo mooi zijn... ze komen vaak niet verder dan de stranden, bars en restaurants...

Gran Canaria en Tenerife

Alle eilanden hebben hun eigen schoonheid. Gran Canaria en Tenerife hebben beide een hoger gebergte in het midden van het eiland. Dit maakt dat het noorden van deze beide eilanden veel groener is dan het zuiden. Het toerisme vindt aan de zuidkust plaats, maar voor de echte mooie plaatjes gaat u dus naar de noordkant. In het midden van de eilanden vindt u prachtige stuwmeren en bossen en u vindt daar ook de meeste bezienswaardigheden.

Lanzarote en Fuerteventura

Lanzarote en Fuerteventura liggen dichter bij Marokko en zijn wat langgerekter. Er zijn wel wat bergen, maar die liggen her en der verspreid. Het klimaat is daardoor wat gelijkmatiger verdeeld over de eilanden, maar wordt ook voor een deel bepaald door de wind die eigenlijk vrij spel heeft. Qua begroeiing hoeft u op Lanzarote en Fuerteventura niet veel te verwachten, en bomen of bossen vindt u er niet. Lanzarote is wel het eiland met de leukste bezienswaardigheden en op Fuerteventura vindt u de mooiste stranden.

 

 

La Gomera, La Palma en El Hierro

La Gomera is een wat kleiner en ook groener eiland en La Palma is het "groenste" eiland van de archipel. Uiteraard geldt dat waar u begroeiing en bossen aantreft, de regenkans ook groter is, en het is maar de vraag of u daar op uw vakantie op zit te wachten. El Hierro is het kleinste van de Canarische Eilanden en met de recente vulkanische uitbarsting zeker geen aanrader.

Vakantie aanbieders

Canarische Eilanden vakantie - Jiba

 

Canarische Eilanden vakantie - Sunweb

 

Canarische Eilanden - ElizaWasHere

 

Vliegtickets Canarische Eilanden - World Ticket Center

 

Canarische Eilanden - Lopesan

 

Canarische Eilanden - Barcelo

 

Canarische Eilanden - Iberostar

 

Canarische Eilanden auto huren - HolidayCars

Cruise Canarische Eilanden - CruiseTravel